Henks race

Henk Meppelink: "Vorig jaar rende ik met een team van dertig man uit mijn dorp Gramsbergen mee met Rennen tegen kanker tijdens de Utrecht Science Park Marathon. Al eerder liep ik samen met een team een marathon voor hardloopvriend Ben. En hier stopt het niet".

Ben heeft nooit zijn dertigste marathon kunnen lopen. Dat deden we samen met meerdere loopvrienden tijdens de marathon in Rotterdam. Samen met het team liepen we in een speciaal t-shirt ‘Ik ren voor Ben’. Het greep me enorm aan wat je met een groep kunt doen. Op deze manier konden we Bens vrouw en dochters een hart onder de riem steken.

Na de marathon voor Ben kregen we weer slecht nieuws. Mijn eigen zus bleek een hersentumor te hebben. Opnieuw wilde ik die onmacht omzetten in kracht door het organiseren van een hardloopevenement, deze keer in Gramsbergen zelf. Met het idee om honderd rondes te lopen en zo de afstand van een marathon te behalen. Iedereen kon meedoen. Mijn vrouw bedacht een naam: 'Ren voor je leven' moest het worden. Zelf liep ik hiermee mijn honderdste marathon.

Drie maanden na het initiatief werd ook mijn vrouw ziek. Een strijd die ze helaas niet kon winnen. Na haar overlijden wil ik nog steeds doorgaan. Het negatieve ombuigen naar iets positiefs. Mijn vrouw zou niet gewild hebben dat ik in een hoekje van de kamer zou blijven zitten. Daarom heb ik meegedaan aan Ren tegen kanker en heb ik inmiddels ook mijn eigen 'Ren voor het leven' in Gramsbergen georganiseerd. Als eerbetoon aan mijn vrouw en zus.

Met de kracht en de energie van deze initiatieven stop ik niet. Ik ga voor de 101e marathon, want bij 100 houdt het voor mij niet op."

Meer verhalen