Maaikes race

Maaike: "Op 8 oktober liep ik samen met Ren tegen kanker de 10 kilometer tijdens de Marathon van Eindhoven. Ik race niet voor mezelf, maar voor mijn moeder.

Begin 2016 voelde ze zich plotseling niet lekker. Het bleek kanker te zijn. Je denkt niet snel dat het verkeerd gaat. Je denkt dat het jou niet zal overkomen, maar dan gaat alles ineens in sneltreinvaart. Negen maanden later is ze overleden.

Ik kon dit niet zo aan me voorbij laten gaan. Dat er anno 2017 nog geen oplossing is voor kanker. Ik wil en kan me niet voorstellen dat mijn kinderen dit ooit ook moeten meemaken. De keuze om mee te doen aan Ren tegen kanker was dan ook geen moeilijke. Ik heb niet eens nagedacht, ik dacht: ik doe gewoon mee en heb me direct aangemeld.

Ik krijg veel steun van familie, vrienden en mensen om me heen. Met gemak heb ik mijn streefbedrag weten te behalen. Voor hen ben ik een kanjer, welke eindtijd ik ook ga halen. Ik train drie keer in de week. Dat ik hierdoor nog fitter word, is mooi meegenomen. We maken er gewoon een mooie race van. Voor mijn moeder."

Ren ook mee in Eindhoven